Voor praktisch en betaalbaar duurzaam advies met echt resultaat Inloggen

Ecovadis: Ontstaan

Ecovadis is een duurzaamheidsratingplatform voor wereldwijde supply chains. Ecovadis maakt het eenvoudig voor inkopers om haar leveranciers te beoordelen op duurzaamheidscriteria. Middels een gerichte vragenlijst worden de maatschappelijke- en duurzaamheidsambitities van leveranciers in kaart gebracht.

In de huidige tijd vindt er binnen de supply chains steeds meer globalisering plaats. Grondstoffen worden over gehele wereld gedolven en vervoerd. Deze globalisering brengt ook de nodige risico’s met zich mee. Als inkoper weet je namelijk niet of de leverancier ook rekening heeft gehouden met diverse milieuaspecten. Wanneer er geen rekening wordt gehouden met deze aspecten en je dit niet weet, kan dit een negatieve werking hebben op het imago van je bedrijf of op de projecten die je uitvoert. Vanwege deze reden is het van belang dat je als inkoper je leveranciers goed kent.

Ecovadis: Leveranciers

Omdat er enorm veel leveranciers zijn is het monitoren van al deze milieuaspecten voor de inkoper een lastige taak. Daarnaast worden de leveranciers ook geconfronteerd met constant veranderende standaarden (Bijvoorbeeld: ISO 26000 het GRI, de MVO Prestatieladder etc. ) en met bedrijven die op hun beurt ook weer bepaalde verwachtingen hebben op bepaalde MVO thema’s. Binnen deze enorme hoeveelheid aan informatie biedt Ecovadis uitkomst.

Ecovadis evalueert leveranciers op basis van de verschillende duurzaamheidscriteria die ook terugkomen in de ISO 26000. Op basis van deze evaluatie krijgen ze een scorecard. Op deze scorecard staat de rating van hun prestaties. Naast dit doel dient de scorecard ook voor benchmarking. Dit houdt in dat je de prestaties van andere bedrijven op het gebied van milieuaspecten kan vergelijken met die van jezelf.

Ecovadis duurzaamheidsnetwerk

Ecovadis

Ecovadis: Scorecards

Ecovadis is in beheer van de scorecards van de leveranciers. Wanneer een inkoper is aangesloten bij Ecovadis krijgt hij aan de hand van de scorecards betrouwbare data die up-to-date is over de mate van duurzaamheid van de leveranciers. Op basis van deze informatie kan een inkoper een betere beslissing bij het kiezen van een leverancier.

Er zijn drie niveaus binnen Ecovadis. Afhankelijk van de score op de scorecard wordt de volgende score toegekend:

  • Ecovadis Brons: score tussen de 37 en 45
  • Ecovadis Zilver: score tussen de 46 en 61
  • Ecovadis Goud: score tussen de 62 en 100

 

Jouw score verbeteren in Ecovadis?

MVO Consultants helpt bedrijven bij het behalen van een hogere score in Ecovadis. We hebben speciale formats ontwikkeld waarmee we bedrijven verduurzamen en tevens zorgen voor een hogere score op de scorecard van Ecovadis.

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen snel contact op:

Offerte aanvragen

“Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie”