Voor praktisch en betaalbaar duurzaam advies met echt resultaat Inloggen

Global Reporting Initiative (GRI)

“Het Global Reporting Initiative (GRI) is dé richtlijn voor duurzaamheidsverslaglegging.”

GRI: Ontstaan

Het GRI werd opgericht in 1997, nadat het oorspronkelijk werd opgezet door de Coalition for Environmentally Responsible Economies (CERES), met als missie het verheffen van duurzaamheidrapportages naar het niveau van financiële rapportages.

Het GRI heeft een set kernmeetpunten ontwikkeld die een generiek doel hebben, hiernaast zijn tevens branchespecifieke meetpunten uitgewerkt en is er een uniforme format samengesteld voor het rapporteren van informatie direct verbonden aan de duurzame bedrijfsprestatie.

GRI: G4 Richtlijn

In mei 2013 heeft het GRI de lang verwachte opvolger van de Versie 3.1 rapportagerichtlijnen, de G4-rapportagerichtlijnen uitgebracht. De nieuwe G4 richtlijnen spelen in op het toenemende strategische belang van het rapporteren over duurzaamheid.

Zie de volgende links voor de verschillen tussen de GRI G3 en G4:

Zie de volgende links over de trends in duurzaamheidsverslaglegging voor de komende tien jaar:

GRI: E-Book

In 2014 heeft Nick van Moerkerk, oprichter van MVO Consultants, een succesvol E-Book geschreven: “Hoe schrijf ik een MVO jaarverslag?” Dit E-Book is geschreven op basis van het GRI.MVO Advies - E-book

Het E-Book: “Hoe schrijf ik een MVO jaarverslag?” is hier gratis te downloaden.

In dit E-Book wordt het proces van een MVO Nulmeting, tot het schrijven van een MVO beleid en uiteindelijk het schrijven van het MVO jaarverslag beschreven. Het schrijven van een MVO jaarverslag is beschreven op basis van de werkwijze van het GRI.

In de bijlagen van het E-Book zijn alle indicatoren van GRI opgenomen.

Diverse media over het Global Reporting Initiative

Global Reporting Initiative: The sustainability challenge

Offerte aanvragen

“Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie”