Voor praktisch en betaalbaar duurzaam advies met echt resultaat Inloggen

Duurzaamheid

“Duurzaamheid is het vermogen om lang mee te gaan.”

Wat is duurzaamheid?

Vandaag de dag worden Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in één zin genoemd. Toch is er een groot verschil tussen beide begrippen. Duurzaamheid richt zich voornamelijk op de diverse milieuaspecten, MVO is daarentegen veel breder en legt zijn focus op meerdere gebieden. Zo richt MVO zich op de People, Planet en Profit gebieden.

Naast het feit dat mensen geld verdienen en van deze welvaart willen genieten is het óók onze taak om goed voor de mensen en het milieu te zorgen. Indien we dit niet doen, is de toekomst van de mensheid niet zeker. Onze generatie heeft nu de grote verantwoordelijkheid om te zorgen dat onze volgende generaties ook een toekomst op deze wereld hebben. Wanneer de huidige generatie bijvoorbeeld alle fossiele brandstoffen verbruikt, zal de volgende generatie met een groot probleem zitten. Dit geldt hetzelfde voor de opwarming van de aarde, CO2-uitstoot en het voedseltekort.

“Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden, zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen.”

Wat is de gedachte achter duurzaamheid?

Duurzaamheid gaat om de koppeling van technische innovaties aan een verandering bij ons als mens. We zeggen niet voor niets vaak dat ‘mensen het verschil maken’. Ook bij duurzaamheid is dit het geval. Het gaat erom dat we ons gedrag als mens moeten veranderen in zogenaamd duurzaam gedrag. Het uiteindelijke doel van deze verandering: “Het verbeteren van de wereld in een duurzame wereld.”

Duurzaamheid is voor iedereen verschillend

Wil je dit duurzame gedrag daadwerkelijk naleven? Dan is het een goede eerste stap om de dialoog over duurzaamheid aan te gaan. Daarbij kun je de volgende vragen aan jezelf stellen:

  • Wat betekent het begrip duurzaamheid daadwerkelijk voor mij?
  • Hoe kan ik zelf bijdragen aan een duurzamere wereld?
  • Hoe pas ik duurzaamheid toe in mijn dagelijks leven?
  • Hoe kan ik duurzaamheid toepassen binnen de organisatie waar ik werkzaam ben?

Wanneer je deze vragen hebt beantwoord kun je een duidelijk beeld schetsen over jouw eigen bijdrage op het gebied van duurzaamheid.

Lever jouw bijdrage aan een duurzamere wereld!

Heb jij nog twijfels waarom je zou starten met je bijdrage aan een duurzame wereld?

Laten we daar dan voor eens en altijd een einde aan maken. MVO Consultants heeft zich verdiept in de 25 belangrijkste reden om vandaag nog aan de slag te gaan met Duurzaamheid.

Benieuwd? Lees dan dan dit artikel.

Wat doet MVO Consultants?

Wij willen zo veel mogelijk bedrijven motiveren en stimuleren om met MVO en CO2 aan de slag te gaan. Dit doen wij door zo veel mogelijk kennis te delen en daarbij ook bedrijven actief te adviseren over hun MVO of CO2 beleid. Wij zorgen er voor dat MVO simpel en leuk wordt. Dit hebben we al bij veel bedrijven gedaan.

Wij adviseren bedrijven met de implementatie van de MVO Prestatieladder, de CO2-Prestatieladder of een MVO verslag. Of door middel van een online MVO training waarna de organisatie zelf aan de slag kan met MVO. Liever een overzicht van al onze diensten met daarbij een eenvoudige uitleg?

Offerte aanvragen

“Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie”