Voor praktisch en betaalbaar duurzaam advies met echt resultaat Inloggen

Frits Verhoef – Introductie Triple Solar

Triple Solar
De komende jaren gaan we minder gas verbruiken. Niet alleen de afspraken in Parijs, maar ook de aardbevingen in Groningen dwingen ons daartoe. Op 24 juni kondigde minister Kamp aan dat de komende jaren de gaskraan nog verder dicht gaat. (http://nos.nl/artikel/2113281-minder-gaswinning-de-komende-vijf-jaar.html)

De missie van Triple Solar is om daar een substantiële bijdrage aan te leveren. Als fabrikant van een paneel dat zowel warmte als elektriciteit opwekt (op hetzelfde oppervlak!) hebben wij een uniek concept, zeer geschikt voor de gebouwde omgeving. Het Triple Solar PVT paneel zorgt er, samen met een warmtepomp voor, dat woningen (maar ook bijvoorbeeld sportzalen, zwembaden en bedrijfspanden zonder gas verwarmd kunnen worden.

De afgelopen tijd zijn we hard bezig geweest dit concept verder uit te werken en hebben we heel wat bijzondere projecten gerealiseerd. Het mooie aan het Triple Solar paneel is dat het voor iedereen werkt. Doordat we naast het PVT paneel ook warmtepomp panelen (zoals de naam al doet vermoeden: bron voor de warmtepomp) en sanwichpanelen (geïsoleerde dakbedekking) leveren, is er heel veel mogelijk. In de nieuwbouw en in de bestaande bouw.

Gasloos in de Pijp
Zo hebben we dit jaar zelfs een slecht geïsoleerde etagewoning in de Pijp in Amsterdam van het gasnet ontkoppeld! (bekijk hier het project: http://www.triplesolar.eu/project/zonder-gas-pijp/). Deze woning uit 1890 is beslaat de onderste etages en heeft dus geen beschikbaar dakoppervlak. Door Triple Solar warmtepomp panelen te installeren als schutting in de tuin gebruikten we de mogelijkheden optimaal en is zelfs deze woning nu gasloos! Wethouder duurzaamheid Choho van Amsterdam vond het zo’n cool initiatief dat hij de ingebruikname verzorgde met het symbolisch sluiten van de gaskraan. Impressie? zie https://www.youtube.com/watch?v=HtMpxcNUu6E

Wij doen graag mee aan innovatieve uitdagende projecten. Ben je benieuwd naar deze projecten en de toepassingen van Triple Solar? Houd dan onze blog in de gaten, hier houden wij je op de hoogte!

Offerte aanvragen

“Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie”