Voor praktisch en betaalbaar duurzaam advies met echt resultaat Inloggen

Marc Heddes – Stone Paper en Instock

Bij Instock koken de chefs met producten die normaal gesproken ons bord niet halen. Een briljant concept bedacht door het team bestaande uit Selma, Merel, Bart en Freke. Vier persoonlijkheden met één duidelijke overeenkomst: Zij houden niet van verspilling.

Met eten weggooien gaat het niet alleen om geld of het product zelf, aldus het team. Ook de energie die in de teelt, verpakking, transport, koeling en bereiding van voedsel is gestoken gaat verloren. Uit onderzoek van de FAO (Food and Agriculture Organization) komt naar voren dat wereldwijd elk jaar 1,3 miljard ton voedsel verloren gaat. De Nederlandse consument verspilt zo’n 47 kilo per persoon per jaar aan eten.

Deze producten worden elke ochtend opgehaald met een elektrische food rescue kar bij de AH.

Tevens heeft Instock het “Instock cookingboek” uitgegeven waarin ook conserveringstechnieken worden uitgelegd om verspilling te voorkomen en hoe dit toe te passen.

Alvorens dit boek uit te brengen is men op zoek gegaan naar een materiaal die aansluit bij de filosofie van het team. Met name ‘geen verspilling’ was een belangrijke pijler. Al snel kwam hierdoor Stone Paper om de hoek kijken. Een product dat bij de productie 85% minder energie nodig heeft dan regulier pulp papier en tevens een 67% lagere CO2 uitstoot heeft. Feiten die zijn bevestigd door het onafhankelijke orgaan KIWA onder het convenant nummer K90692/01

Daarbij opgeteld dat er voor de productie van Stone Paper geen chemicaliën, water en bomen worden gebruikt was de keus snel gemaakt. Het gehele binnenwerk van het kookboek is dan ook van 160 micron Stone Paper.

Tevens zeer praktisch materiaal voor een kookboek. Omdat het waterproof is kunnen eventuele spetters van vet of etensresten gewoon met water van de bladzijde worden geveegd.

Offerte aanvragen

“Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie”