Voor praktisch en betaalbaar duurzaam advies met echt resultaat Inloggen

Marc Heddes – Ben je werkzaam in de reclame- of mediawereld?

Het media landschap verandert snel! Communicatie moet steeds doelgerichter en effectiever zijn, waarbij het verkrijgen van aandacht voor de boodschap steeds uitdagender wordt. Daarbij zijn je klanten ook steeds meer op zoek naar mogelijkheden om hun proces te verduurzamen. Daar hoort natuurlijk ook een duurzame communicatie bij! Het is jouw zorg om die communicatie kwalitatief op orde te houden en producten te ontwikkelen die passen bij die duurzaamheidsdoelstellingen van je klant.

Stone Paper is een uitgesproken middel om dat doel te bereiken. Een product dat unieke kenmerken op duurzaamheidsgebied optimaal combineert met kwalitatieve aspecten die voor jou relevant zijn. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet:

 • Stone Paper bestaat voor 80% uit Calcium Carbonaat (steen dus) en 20% uit recycled HDPE.
 • Stone Paper heeft een CO2 uitstoot die 67% lager is dan regulier papier. Hierbij is rekening gehouden dat dit materiaal met de boot uit het verre oosten komt.
 • Stone Paper gebruikt in z’n proces geen bomen, bleekmiddelen en water.
 • Stone Paper is 100% waterproof, dus optimaal voor kaarten, tassen, labels en ander drukwerk dat nat of vochtig kan worden.
 • Stone Paper scheurt moeilijk, maar is wel goed verwerkbaar bij grafische afwerkers, zoals brocheren, stansen en overige verwerking, zoals lamineren en foliedrukken.
 • Stone Paper is standaard verkrijgbaar in diktes, variërend van 120 micron, tot 350 micron.
 • Stone Paper is heel goed recyclebaar en hoort qua afval in principe bij het kunststof afval, maar kan ook prima bij het restafval.
 • Stone Paper heeft het cradle-to-cradle label (zilver), een van de weinige grafische producten met dat internationaal aanvaard label.
 • De MVO aspecten zijn gecontroleerd en gecertificeerd door KIWA en die heeft daarvoor (als eerste) het certificaat onder het label Castor Gaea voor Stone Paper toegekend (onder het nummer K90692). Dit label zal de komende tijd een belangrijke rol gaan spelen voor het kwalitatief en objectief certificeren van MVO prestaties.
 • Stone Paper kan in principe door iedere drukker verwerkt worden. Door onze technische kennis van zaken, kunnen we jou en jouw drukker prima begeleiden als je voor het eerst Stone Paper in gaat zetten.
 • Nadere achtergronden, technische informatie etc. kunt je vinden op onze site; www.stone-paper.nl.

Veel redenen om Stone Paper “steengoed” te adviseren bij jouw klanten.

Overigens is de kans groot dat je klanten er op den duur ook zelf om gaan vragen en dan is het fijn als je er al ervaring mee hebt opgedaan!

Enjoy the world behind Stone Paper

Offerte aanvragen

“Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie”