Voor praktisch en betaalbaar duurzaam advies met echt resultaat

Ecovadis

Ecovadis advies

Algemene informatie Ecovadis

Naam Opgericht door Gestart Certificeerbaar Type
Ecovadis Uitvoerend management: Pierre-François Thaler en Frédéric Trinel. (Co founder & Co President) Adviesraad: John Elkington (Founder & Director Sustainability) 2007 Ja, wordt geverifieerd Internationale richtlijn

“Ecovadis maakt het eenvoudig voor inkopers om haar leveranciers te beoordelen op duurzaamheidscriteria.”

Ecovadis: Ontstaan

Ecovadis is een duurzaamheidsratingplatform voor wereldwijde supply chains. Ecovadis maakt het eenvoudig voor inkopers om haar leveranciers te beoordelen op duurzaamheidscriteria. Middels een gerichte vragenlijst worden de maatschappelijke- en duurzaamheidsambitities van leveranciers in kaart gebracht.

In de huidige tijd vindt er binnen de supply chains steeds meer globalisering plaats. Grondstoffen worden over gehele wereld gedolven en vervoerd. Deze globalisering brengt ook de nodige risico’s met zich mee. Als inkoper weet je namelijk niet of de leverancier ook rekening heeft gehouden met diverse milieuaspecten. Wanneer er geen rekening wordt gehouden met deze aspecten en je dit niet weet, kan dit een negatieve werking hebben op het imago van je bedrijf of op de projecten die je uitvoert. Vanwege deze reden is het van belang dat je als inkoper je leveranciers goed kent.

Online-masterclass-MVO-formaat

Ecovadis: Leveranciers

Omdat er enorm veel leveranciers zijn is het monitoren van al deze milieuaspecten voor de inkoper een lastige zaak. Daarnaast worden de leveranciers ook geconfronteerd met constant veranderende standaarden (Bijvoorbeeld: ISO 26000 ) en met bedrijven die op hun beurt ook weer bepaalde verwachtingen hebben. Binnen deze enorme overlading aan informatie biedt Ecovadis uitkomst.

Ecovadis evalueert leveranciers maar één keer. Op basis van deze evaluatie krijgen ze een scorecard. Op deze scorecard staat de rating van hun prestaties. Naast dit doel dient de scorecard ook voor benchmarking. Dit houdt in dat je de prestaties van andere bedrijven op het gebied van milieuaspecten kan vergelijken met die van jezelf.

Ecovadis: Scorecards

Ecovadis is in beheer van de scorecards van de leveranciers. Wanneer een inkoper is aangesloten bij Ecovadis krijgt hij aan de hand van de scorecards betrouwbare data die up-to-date is over duurzame leveranciers. Op basis van deze informatie kan een inkoper een betere beslissing bij het kiezen van een leverancier.

Kijk voor meer informatie op de website van Ecovadis.

Netwerk kopers en verkopers

Ecovadis duurzaamheidsnetwerk