Voor praktisch en betaalbaar duurzaam advies met echt resultaat Inloggen

De toekomst van het GRI duurzaamheidsverslaglegging

Wat kunnen we van de GRI duurzaamheidsverslaglegging voor de komende tien jaar verwachten?

Verwachting GRI:
Big data krijgt in onze huidige wereld een steeds grotere impact. Zo ook op het gebied van duurzaamheid. De GRI verwacht dat in de toekomst real-time stakeholder interactie met betrekking tot het uitwisselen van duurzaamheidsdata mogelijk is in plaats van jaarlijkse verslagen (annual reports). Dit betekent dat er niet wordt gerapporteerd over wat bedrijven het afgelopen jaar hebben gedaan op het gebied van duurzaamheid, maar informatie is voor stakeholders direct beschikbaar en up-to-date gedurende het gehele jaar.
GRI Duurzaamheidsverslaglegging - Logo GRI

Project ‘Duurzaamheid en verslaglegging 2025’
Om dit te realiseren kijkt de GRI vooruit naar de toekomst met het project ‘Duurzaamheid en verslaglegging 2025’. Het doel van dit project is onderzoeken hoe we de echte waarde van de big data kunnen gebruiken in duurzaamheidsverslaglegging. Daarnaast wordt er gekeken hoe we deze data betekenisvol en bereikbaar kunnen maken voor besluitvormers over de gehele wereld. De stakeholders vervullen hierin een belangrijke positie. Het wordt voor hen namelijk mogelijk om meer over hun eigen organisatie te leren, doordat de informatie over duurzaamheid direct beschikbaar is.

Waar we uiteindelijk heen willen is het maken van betere beslissingen die gebaseerd zijn op een zo’n groot mogelijke hoeveelheid duurzaamheidsdata. Deze beslissingen zullen o.a. invloed hebben op het onderwerp klimaatverandering.GRI Duurzaamheidsverslaglegging

Onderzoek GRI & vervolgstappen:
Op basis van 24 interviews met experts heeft de GRI de uitdagingen met betrekking tot besluitvorming voor de komende tien jaar op een rij gezet. Voor meer informatie over de hoofduitslag van deze interviews zie deze link (Blz. 12-17)

Op 18-20 mei wordt er in Amsterdam de 5de conferentie gehouden van de GRI. Dit is een volgende stap om het volledige potentieel van big data in relatie tot duurzame verslaglegging te realiseren. Twee belangrijke onderwerpen die op deze conferentie voorbij komen zijn: De toekomst van verslaglegging in technologie en big data & de kracht van duurzaamheid en beslisvorming.

Big data en de manier hoe we er mee om zullen gaan zijn de magische woorden voor de toekomst van besluitvorming en duurzame verslaggeving!

Offerte aanvragen

“Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie”